Blog

Ezen a blogon olvahatsz az országjárás legszebb, legviccesebb vagy éppen legmeghatóbb pillanatairól, úti élményeinkről, a kitelepülésekről szóló személyes sztorikról és a fesztiválok történéseiről.

Bánk, lobbizás, #ittvagyunk - érdekérvényesítési képzés tartottunk

 

Bánkon tartott érdekérvényesítési képzést a Magyar LMBT Szövetség az “Itt vagyunk!” országos emberi jogi kampány részeként. A háromnapos tréningre az ország minden részéről - Budapestről, Debrecenből, Egerből, Kaposvárról, Kecskemétről, Pécsről, Szegedről, Zalaegerszegről - érkeztek LMBTQI-aktivisták, hogy elsajátítsák a lobbizással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.   

 


Best of kitelepülések

Az utolsó állomásról, Egerből hazafele jövet már csak 3 percre voltunk a budapesti irodától - hőn szeretett kisbuszunk, társunk a nagy utazásokban, ekkor robbant le. Mintha megérezte volna, hogy ez volt az utolsó utunk. Nagy szeretettel emlékszünk vissza a kitelepülés legyszebb pillanataira, most nézzétek meg Ti is az erről készült videónkat.

 

 

 

 

Az utolsó állomás: Eger

2015. október 16-17-én Egerben volt a három és fél hónapig tartó “Itt vagyunk!” országjárás utolsó állomása: izgalmas beszélgetések, lendületes aktivisták! A Gárdonyi téri jelenlét méltó befejezése volt a kampány ezen szakaszának: a kitelepülés során közel 400 embert szólítottunk meg. Az alábbiakból kiderül, milyen reakciókat kaptunk.

 

 

 

Zalaegerszeg: Egy lépéssel a cél felé

Zalaegerszeg volt az utolsó előtti állomása a Magyar LMBT Szövetség “Itt vagyunk!” kampányának. Ismét sokféle emberrel találkozhattunk: egy osztályfőnök leszbikus tanítványa kapcsán kért tanácsokat, csillogó szemű lurkók pedig minden mozdulatunkat lesték, miközben kitűzőket készítettünk a számukra a sátor előtti padon. Sokat beszélgettünk a helyi rendőrökkel is, akik nagyon nyitottak és barátságosak voltak. Az a kedvesség pedig, amivel a helyi önkéntesek fogadtak minket - szivárvány-sütik, szülinapi torta - egyszerűen megható volt! Az ő beszámolójuk következik most.

 

 

 

 

Miskolc: “Lekéstem a buszt, játszunk?”

2015. szeptember 12-13-án Miskolcon szerveztünk kitelepülést a MiMás - Miskolci LMBTQ-közösség közreműködésével. A Mancs szobor mellett felállított sátor pont egy buszmegállóval szemben helyezkedett el. Ha Te is kíváncsi vagy, hogy milyen reakciókat kaptunk a buszra várakozó miskolci polgároktól, olvasd el rövid összefoglalónkat.

 

 

 

 

Debrecen No.II. - Újra “Itt vagyunk!” a Kossuth téren!

2015. szeptember 11-én ismét Debrecen volt az “Itt vagyunk!” kampány soron következő állomása. Ezúttal frekventáltabb helyre, a Kossuth térre helyeztük ki a sátrat, a Református Nagytemplommal szemben. Ismét szép számmal mutatták meg magukat helyi aktivisták, s a nap leforgása alatt 76 járókelővel tudtunk beszélgetést kezdeményezni. A továbbiakban az önkéntesek feljegyzéseiből olvashattok.

 

 


Pécs: Széchenyi-tér, PeMel, Wannabe

2015. szeptember 5-6-án Pécsre látogatott el a Magyar LMBT Szövetség “Itt vagyunk!” kampánya, hogy ott a PeMel - Pécsi LMBTQ-közösség aktivistáival együttműködve települjön ki a város főterére. Nézzétek meg a sátras megjelenésről készült videónkat és lájkoljátok a PeMel facebook oldalát. Hajrá PeMel!

 

 

 
 
 

Szeged: első alkalommal a SZIN Civil Falujában!

Fennállásának történetében először vett részt a Szegedi LMBT Közösségért (akkor még Coloful Circles’ World) csoport a Szegedi Ifjúsági Napok Civil Falujában - hatalmas sikerrel! Rengeteg játék, intenzív személyes beszélgetések, házasságkötés, sok móka és nyári fesztiválhangulat jellemezte a kintlétet. Nézzétek meg Ti is a fesztiválon készített videónkat, melyben a szegedi önkéntesek beszélnek élményeikről. Kövessétek nyomon a szegediek tevékenységét a következő facebook oldalon: https://www.facebook.com/SzegediLMBT/

 

 

 
 

“Itt vagyunk!” a Strand Fesztiválon!

2015. augusztus 25-re meghívást kapott az “Itt vagyunk!” emberi jogi kampány projektkoordinátora, hogy tartson előadást szexuális irányultság és nemi identitás témában. A felkérésnek természetesen örömmel eleget tettünk - Milanovich Domi rövid beszámolója következik.

 

Oldalak