Debrecen No.II. - Újra “Itt vagyunk!” a Kossuth téren!

2015. szeptember 11-én ismét Debrecen volt az “Itt vagyunk!” kampány soron következő állomása. Ezúttal frekventáltabb helyre, a Kossuth térre helyeztük ki a sátrat, a Református Nagytemplommal szemben. Ismét szép számmal mutatták meg magukat helyi aktivisták, s a nap leforgása alatt 76 járókelővel tudtunk beszélgetést kezdeményezni. A továbbiakban az önkéntesek feljegyzéseiből olvashattok.

 

 


 

  • “A lány Pride menetkísérő volt. Civil szervezetnél dolgoznak, amely különböző szubkultúrákkal foglalkozik. Együttműködési szándékkal kerestek fel minket.”

  • “Fiatal leszbikus pár, érdeklődően nézegették a sátrat, beszélgetést kezdeményeztünk. Nehéz helyzetben vannak, mert még nem tudják felvállalni kapcsolatukat a család előtt. Jól esett nekik beszélgetni erről egy kicsit.”

  • “Színpadépítésnél dolgozó biztonsági őr. Kedvesen végigolvas mindent.”

  • “15 éves fiatalok érdeklődtek, nyitottak a témával kapcsolatban, életút játékkal játszottunk, információval láttuk el őket.”

  • “Szórólappal megszólított, beszélgetésbe vont 70 év feletti nő. Elmondta, hogy nagyon támogató, mellettünk áll.”

 

Ebből a rövid szemezgetésből is látszik, hogy a kitelepülésekben az az egyik legfantasztikusabb - ugyanakkor a leginkább kihívást jelentő dolog is - hogy tényleg a legkülönfélébb emberekkel lehet találkozni, illetve velük megtalálni a közös hangot!


A debreceni aktivisták azóta megalapították helyi csoportjukat, hogy programokat szervezzenek a helyi LMBTQI-közösségnek, s növeljék annak láthatóságát. Tudj meg róluk többet, kövesd a híreiket a facebook oldalukon: https://www.facebook.com/civiscolors