Hírek

Színes graffiti Egerben az LMBTQI-emberek elfogadásáért!

Közös figyelemfelkeltő akciót szervezett Egerben a Magyar LMBT Szövetség és a Heves megyei LMBTQI-emberek csoport. A frissen felfestett színes graffiti Eger egy forgalmas pontján, a Vár melletti aluljáróban hirdeti: leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex (LMBTQI) emberek itt is élnek. A helyi csoport célja, hogy közösséget szervezzen, információt nyújtson és növelje az elfogadást a városban.

 

 

Szabad az egyetem: LMBTQI-előadások országszerte

2016 áprilisában az “Itt vagyunk!” kampány részeként a Magyar LMBT Szövetség és vidéki LMBTQI-csoportok szervezésében 5 egyetemen találkozhatnak leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex emberekről szóló előadásokkal az érdeklődők. Az események Debrecenben, Egerben, Miskolcon, Szegeden, és Zalaegerszegen lesznek megtekinthetők, de élő internetes közvetítéssel követhető lesz mindazok számára is, akik személyesen nem tudnak jelen lenni.

 

 

 

Magyar LMBT Szövetség országjáró kampány: önkormányzati vegzálás Kaposváron!

 

2015 júliusa és októbere között országjáró emberi jogi kampányt valósított meg a Magyar LMBT Szövetség. A rendőrség által tudomásul vett, a gyülekezési jog hatálya alá tartozó esemény kaposvári helyszínén azonban az önkormányzat a sátor lebontására szólította fel a szervezőket, aminek a projekt koodinátora nem tett eleget: ellene szabálysértési eljárás indult. A Magyar LMBT Szövetség elítéli a Kaposvári Önkormányzat alkotmányos jogokat sértő akcióját, amellyel a nyilvános térből igyekeztek száműzni a helyi LMBTQI-közösséget. Az önkormányzati határozat felülvizsgálatát célzó bírósági tárgyalásra 2016. január 28-án kerül sor.

 

"Itt vagyunk!" érdekérvényesítési képzés - Jelentkezz Te is!

Vegyél részt a Magyar LMBT Szövetség “Itt vagyunk!” országos emberi jogi kampányának ÉRDEKÉRVÉNYESÍTÉSI KÉPZÉSÉN (Bánk, 2015. november 13-15.)! A tréningre elsősorban vidéken élő LMBTQI-embereket és támogatókat várunk, akik saját városukban szeretnének tenni valamit az LMBTQI-jogok érvényesítéséért és a többségi társadalom szemléletformálásáért. Ugyanakkor - limitált létszámban - budapesti aktivisták számára is tudunk helyet biztosítani a résztvevők között. Jelentkezési határidő: 2015. november 3.

 

 Az emberi jogok nem opcionálisak. Forrás: facebook.com/NEWSLGBT

 

Csapatépítő hétvége és képzés: “Itt vagyunk!” országos emberi jogi kampány

A Magyar LMBT Szövetség “Itt vagyunk!” projektje szeretettel meghív kétnapos képzésére és csapatépítő hétvégéjére.

 A képzés leírása: az “Itt vagyunk!” a Magyar LMBT Szövetség egyéves emberi jogi kampánya, melynek keretében a nyár folyamán 10 vidéki városba látogatunk el és helyi aktivistákkal közreműködve sátorral jelenünk meg a város főterén. Várjuk mindazok jelentkezését, akik szeretnék, hogy városukba elvigyük a projektet és egy lelkes-színes csapat részeként együtt növeljük az LMBTQI-emberek láthatóságát!

LMBTQI-kisokos a médiának: debütált a kiadvány!

2015. június 24-én csütörtökön izgalmas kerekasztal-beszélgetéssel mutattuk be az “Itt vagyunk!” országos emberi jogi kampány keretében elkészült Kérdőjelek helyett: LMBTQI-kisokos a médiának c. kiadványt. A segédanyag és más, folyamatosan frissülő információkat tartalmazó dokumentumok elérhetők az lmbtszovetseg.hu/mediasarok  oldalon is. Bízunk benne, hogy hasznosnak bizonyulnak minden újságíró és érdeklődő számára.Elindult plakátkampányunk: 8 város, közel 120 plakát!

Elindult a Magyar LMBT Szövetség várva-várt plakátkampánya! Magyarországon először Budapest mellett 7 vidéki városban is találkozhatsz az anyagokkal. A kezdeményezés célja az leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex emberek láthatóságának és társadalmi elfogadásának növelése. A közel 120 plakát június 16-30. között lesz megtekinthető. Keresd őket a buszmegállókban, az aluljárókban, a városok különböző pontjain! 

 

Bemutatkozik a csapat!

Elindult a Szövetség “Itt vagyunk!” országos emberi jogi kampánya, melynek célja a vidéken élő LMBTQI emberek láthatóságának növelése és a többségi társadalom szemléletformálása. A csapat már nagy erőkkel dolgozik a plakátkampány és a nyári kitelepülések előkészítésén! Karsay Dodó és Dombos Tamás ügyvivőkön kívül Milanovich Domi projektkoordinátor és Halász Peti projektasszisztens működik közre a kampány sikeres megvalósításában. Kérdéseitekkel, észrevételeitekkel forduljatok hozzájuk bizalommal.

 

 Fotó: Fűrjes Viktória

 

Oldalak