Pályázati siker: támogatja kampányunkat a Norvég Alap

Szövetségünk sikerrel pályázott a Norvég Civil Támogatási Alap harmadik pályázati fordulójában, a közel 50.000 eurós támogatásból az LMBTQI emberek jogaival foglalkozó országjáró kampányt valósítunk meg.

 

A Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) Norvégia, Izland és Lichtenstein által finanszírozott, a magyar civil szervezetek támogató alap, amelynek átfogó célja, hogy „segítse a magyarországi civil társadalom fejlődését, valamint erősítse részvételét a társadalmi igazságosság, a demokrácia és a fenntartható fejlődés alakításában”. Az Alap 2008 óta működik Magyarországon, a jelenlegi finanszírozási ciklus 2013 és 2015 között tart, amelynek keretében összesen 3.5 milliárd forint támogatást ostanak ki.

 

Szövetségünk most először pályázott támogatásra az NCTA-tól, amelyet az Alap támogatásra érdemesnek ítélt. Pályázatunk címe: “Itt vagyunk”: országos emberi jogi kampány az LMBTQI emberek láthatóságáért és társadalmi befogadásáért.

 

A projekt célja egy országos kampány és helyi érdekérvényesítési projektek révén növelni a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex (LMBTQI) emberek láthatóságát, serkenteni részvételüket helyi döntéshozatali folyamatokban és formálni a többségi társadalom LMBTQI emberekkel kapcsolatos szemléletét. Köztéri plakátkampányt, vidéki főterekre való kitelepüléseket, egyetemi előadássorozatot valósítunk meg; útmutatót készítünk a médiának; képzések, mentorálás segítségével serkentjük a vidéki LMBTQI csoportokat fokozottabb médiajelenlétre, a helyi döntéshozatalban való fenntartható részvételre. Utóbbit helyi érdekérvényesítési projektek finanszírozásával is segítjük. A közös tevékenységek elősegítik a fővárosi és vidéki aktivisták közti együttműködést. A projektnek köszönhetően nő az LMBTQI emberek láthatósága, csökken az őket érő kirekesztés, a vidéki csoportok képessé válnak a helyi érdekérvényesítésre. A projektben létrejött kampányanyagok, interaktív játékok más érzékenyítő projektekben is jól használhatóak.

 

A Norvég Civil Támogatási Alap a projekt megvalósítását 49.672 euróval támogatja.