Debrecen No.I. - Ködszínház, címlapsztori, esőnap

2015. augusztus 18-án a Virágkarnevál idején Debrecenben, a Ködszínháznál állítottuk fel az “Itt vagyunk!” kampány színes sátrát. Esős időjárás és kevesebb látogató jellemezte a napot, azonban helyi koordinátorunk története később a Hajdu-Bihari Napló c. újság címlapján jelent meg, s első ízben állt be önkéntesnek egy helyi leszbikus lány anyukája is.

 

 

 

 

 

Debreceni és miskolci önkéntesek vártak ránk a Ködszínháznál megbeszélt gyülekezési ponton. Hamar beindult a nap, rögtön interjúval kezdett helyi koordinátorunk. Az újságírónak kedvesen kínáltuk a Kérdőjelek helyett: LMBTQI-kisokos a médiának c. kiadványunkat, mire mosolyogva válaszolta, hogy ő ezt már felkészülés gyanánt elolvasta. Nagyon jól esett ilyen együttműködő és szakmailag felkészült újságíróval dolgozni.

 

A nap során számos érdekes emberrel találkoztunk, a közösség tagjai közül is szép számmal felkerestek minket. Egy helyi leszbikus önkéntesünk anyukája is részt vett a sátor életében - örömteli érzés volt látni bátor kiállását, s ahogyan megosztja tapasztalatait elfogadásról, szeretetről.

 

Sajnos a második napon zuhogott az eső, így a kitelepülést fel kellett függesztenünk. De rögtön el is határoztuk: a miskolci állomás előtti napon még visszatérünk Debrecenbe.

 

A debreceni aktivisták azóta megalapították helyi csoportjukat, hogy programokat szervezzenek a helyi LMBTQI-közösségnek, s növeljék annak láthatóságát. Tudj meg róluk többet, kövesd a híreiket a facebook oldalukon: https://www.facebook.com/civiscolors