Csapatépítő hétvége és képzés: “Itt vagyunk!” országos emberi jogi kampány

A Magyar LMBT Szövetség “Itt vagyunk!” projektje szeretettel meghív kétnapos képzésére és csapatépítő hétvégéjére.

 A képzés leírása: az “Itt vagyunk!” a Magyar LMBT Szövetség egyéves emberi jogi kampánya, melynek keretében a nyár folyamán 10 vidéki városba látogatunk el és helyi aktivistákkal közreműködve sátorral jelenünk meg a város főterén. Várjuk mindazok jelentkezését, akik szeretnék, hogy városukba elvigyük a projektet és egy lelkes-színes csapat részeként együtt növeljük az LMBTQI-emberek láthatóságát!

A hétvége célja kettős:

  • a képzés során az LMBTQI-szempontból releváns alapfogalmak és kutatási eredmények rövid összefoglalása után a résztvevők helyzetgyakorlatokon keresztül sajátíthatják el a járókelők bevonásának technikáit, illetve a kitelepülések során gyakran előforduló helyzeteket is modellezni fogjuk. Beszélünk a médiával való kommunikáció legfontosabb alapelveiről is, illetve megismerkedünk az újonnan elkészült érzékenyítő anyagok használatával és kipróbáljuk a mintegy 600 kérdést tartalmazó LMBTQI műveltségi játékot is.

  • a hétvége célja az is, hogy az ország több pontjáról érkező LMBTQI emberek és aktivisták tapasztalatot cseréljenek, jobban megismerjék egymást és kötetlen formában is időt töltsenek együtt.

 

A képzés célközönsége: vidéken élő LMBTQI emberek, aktivisták, támogatók, akik szeretnék, hogy városukba eljusson az “Itt vagyunk!” kampány és akik vállalják azt, hogy a városukban történő sátras megjelenést segítik koordinálni (LMBTQI emberek bevonása és számukra az információk átadása, a kitelepülés helyszínének és időpontjának egyeztetése).  

 

A képzés időpontja: 2015. július 25-26. (szombat-vasárnap, érkezés július 24. péntek este, távozás vasárnap 15 óra)

 

A képzés helyszíne: Zebegény, Börzsöny Kapuja Vendégház. 

 

Trénerek:

Dombos Tamás, ügyvivő, Magyar LMBT Szövetség

Milanovich Dominika, projektkoordinátor, Magyar LMBT Szövetség

Virág Zsolt, Szimpozion Egyesület, Melegség és Megismerés Program

 

A képzés nyelve: magyar

 

Jelentkezési határidő: 2015. július 21. kedd 12:00 óra. A jelentkezőkkel legkésőbb aznap, kedden 19 óráig felvesszük a kapcsolatot és értesítjük a képzéssel kapcsolatos tudnivalókról.

 

A jelentkezés módja: az alábbi űrlap kitöltésével. Túljelentkezés esetén a részvételt a jelentkezés sorrendjében biztosítjuk. A jelentkezésnél LMBTQI-emberek előnyt élveznek, illetve szempont az, hogy minél több vidéki városból legyenek jelen aktivisták, a kampányba bekapcsolódni vágyók.

 

További információk: a képzésen résztvevők számára az útiköltség, a szállás megtérítését, valamint étkezést biztosítunk.  

Mindenkit sok szeretettel várunk! :)