Tópart, zene, nyár: “Itt vagyunk!” a Bánkitó Fesztiválon

A Budapest Pride szervezői csapata meghívást kapott a 2015. július 16-18. között megrendezésre kerülő Bánkitó Fesztiválra, melynek Civil Falujában a Pride csapattal együttműködésben, a Szövetség sátra is felállításra kerül. Ez volt a kampány kisbuszának első útja, s itt debütáltak a társasjátékok is, melyeket öröm volt kipróbálni a Bánkitó nyitott és érzékeny közönségével.

 

 

 

 

Egy forró nyári napon jól megpakolva első útjára indult a projekt kisbusza, hogy meghódítsa a magyar sztrádákat. Noha a sok cucc és utas mellett mutatott végsebesség némileg megmosolyogtató volt, biztonságban eljutottunk a célállomásra.

 

Bánkon élettel és barátokkal teli nyüzsgés fogadott minket. A tószínpadhoz közel eső sátroban első ízben próbálhattuk ki a társasjátékokat: a 600 kérdést tartalmazó LMBTQI műveltségi vetélkedőt és a Kinek az útján? c. sajátélmény jellegű érzékenyítő játékot. Izgalmas volt megtapasztalni ezeket a játékokat működés közben, s gyakorlással megtanulni, hogy milyen játékvezetői trükköket érdemes alkalmazni, hogy még izgalmasabbak és vonzóbbak legyenek. A Bánkitó közönsége nagyon nyitott volt, érdeklődő, így a fesztivál egy ideális helynek bizonyult, hogy a játékokat működés közben közösen fedezzük fel.

 

Volt sok nagy találkozás is a sátornál: régen látott gimis társak, akikkel sosem beszélgettünk LMBTQI-témákról. Játékok gyerekekkel. A grafikus csapat feledhetetlen látogatása. S arra is volt mindig alkalom, hogy egymást váltsuk, s egy jót csobbanjunk a tóban. Persze mi is résztvettünk egyéb programokon is, esti koncerteken - a Bánkitó Fesztivál idén is igazi közösségi élmény volt.