Elindult plakátkampányunk: 8 város, közel 120 plakát!

Elindult a Magyar LMBT Szövetség várva-várt plakátkampánya! Magyarországon először Budapest mellett 7 vidéki városban is találkozhatsz az anyagokkal. A kezdeményezés célja az leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex emberek láthatóságának és társadalmi elfogadásának növelése. A közel 120 plakát június 16-30. között lesz megtekinthető. Keresd őket a buszmegállókban, az aluljárókban, a városok különböző pontjain! 

 

 

A plakátkampány során közel 120 plakát lesz látható, Budapest mellett hét vidéki városban - Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Szegeden, Pécsett, Ózdon és Tapolcán találkozhatsz velük. A fővárossal összehasonlítva vidéken sok esetben nagyobb az információhiány és az elutasítás mértéke a többségi társadalomban, így kiemelten fontos, hogy növeljük az LMBTQI-emberek láthatóságát. A plakátkampány játékos eszközökkel igyekszik bevonni a járókelőket, s megmutatni: LMBTQI-emberek az ország minden szegletében élnek, itt vagyunk!

 

A homofóbia és transzfóbia hatására azonban sokan titkolni kényszerülnek szexuális irányultságukat, nem élhetnek a nemi identitásuknak megfelelően, vagy nemi önkifejezésük miatt félnek a kirekesztéstől, a bántó előítéletektől, a hátrányos megkülönböztetéstől. Nekik is üzenjük: támogatunk titeket, nem vagytok egyedül, itt vagyunk!

 

A szemléletformáló országos emberi jogi kampánnyal célunk egy olyan elfogadó légkör megteremtése Magyarországon, ahol az LMBTQI-emberek szabadon, önazonosan, félelem nélkül élhetnek. Emeljük fel szavunkat a homofóbia és a transzfóbia ellen! 

 

Mindenkit arra buzdítunk: fejezze ki kiállását az LMBTQI-emberek jog- és társadalmi egyenlősége mellett! Ha találkozol egy plakáttal, készíts vele egy szelfit, posztold ki #ittvagyunk szöveggel és küldd el a Szövetség facebook oldalának!

 

A plakátkampányt Norvég Civil Támogatási Alap, a Holland Királyság Nagykövetsége és a Luxemburgi Nagyhercegség Nagykövetsége támogatja.